Tervuerense Herders

Kennel

 

Danseur de la Rivière

Start.
De Kennel.
Nieuws.
Onze honden.
Nesten.
Plannen.
Links.
Foto's.
happening.

                         Christy in de rouw

 

2 weken na het overlijden van onze Anna-Belle stopte Christy met eten. Ook ging ze vreselijk hoesten. De schrik sloeg mij om t hart ...moest ik nog een hond afstaan ? Nee toch...

Paar dagen aangekeken toen naar de dierenarts. Hart ,Longen haar conditie alles okee. Luchtweginfectie volgens de dierenarts. Okee.... Maar ik zag haar gedrag. Ze had verdriet. Eten ? Nee...drinken ? Steeds minder. Ze lag in de mand op een manier van totale afwijzing. Met haar hoofd naar beneden alle contact vermijdend. Wandelen ? Geen zin...slof slof..

Voor mij duidelijk wat hier aan de hand was. Christy rouwde om haar maatje met wie ze 12 jaar samen was...altijd in elkaars buurt.

Geen dierenarts kan hier wat mee...

Ik heb de hulp van Angèl Gelauf gezocht. Omdat de honden zo goed reageren op de olie zou dit dan nu ook kunnen helpen ?

Angèl ging meteen aan de slag en stelde een flesje etherische olie samen voor christy en een roller met olie voor haar hoest.

Rouw slaat bij honden op de luchtwegen wist ze mij te vertellen... Duidelijk.

 

Ongelooflijk maar waar....2 uur nadat ik een paar druppels olie onder haar voetzooltjes had gesmeerd at ze waarachtig een beetje vlees. Niet veel maar t was wat !!!!! Ook wilde ze weer wat drinken.

Een week later at en dronk ze weer als vanouds. En wandelen ? Inmiddels weer met veel plezier. Hoesten werd gaandeweg minder maar heeft toch 5 weken geduurd voor t over was.

Ik wilde dit verhaal graag met jullie delen. Mocht je ooit zoiets aan de hand hebben neem contact op met Angèl oilysparkles@hotmail.com  ze helpt je graag. Ook kun je haar vinden op FB. Oily sparkles of Angèl Gelauf

 

Deze maand wordt ze 12 jaar onze Christy. Ik hoop dat ze nog een paar jaar in ons midden is.

Dankzij het vlotte handelen van Angèl is ze er nog. Dank daarvoor xxx