Tervuerense Herders

Kennel

 

Danseur de la Rivière

Start.
De Kennel.
Nieuws.
Onze honden.
Nesten.
Plannen.
Links.
Foto's.
happening.

Wij zijn Rijard en Erna van Anrooij en wonen in Gameren ons dorp ligt langs de rivier de waal en tegen Zaltbommel aan.

We zijn allebei van kleinsaf opgegroeid met honden,bij mijn man hadden ze Herders,bij ons thuis allerlei soorts: Herder,Bouvier

poedel ,pincher,terriertje,m’n oma fokte destijd Duitse Herders.Toen ik in 1987 op mezelf ging wonen hield ik het ook niet lang uit zonder een hond ik geloof nog geen 2 maanden...begin ‘88 kwam Dennie bij me wonen,een kruising keeshond/fox hij zat in het asiel,ik geloof dat een nog moeilijkere hond als hij niet bestaat...heb er wat mee beleefd :) maar goed,hij had mijn onvoorwaardelijke liefde..In die tijd had ik al een oogje op een Tervueren,en ik wist wat ik wilde: een donkerrosgevlamde elegante met een volle vacht,maar ook het karakter sprak me bijzonder aan : Trouw,leergierig,en heel lief.

Dennie mocht ruim 11,5 jaar bij ons zijn in 1999 kreeg hij plots een hersenbloeding,was half verlamd en hoe we ons best er ook voor deden het werd niet beter,alleen erger..ik moest afscheid nemen,en dat was zwaar zoooo zwaar dat ik besloot nóóit meer een hond te willen,ik had het al zo vaak meegemaakt en het doet zo ongelooflijk pijn,dat wilde ik niet nóg een keer voelen !! 2 jaar hield ik het vol zonder hond maar het viel me zwaar,zo zwaar dat m’n man dacht dat er toch maar weer is een hond moest komen...en zo kwamen wij na enige omzwervingen bij Kennel di Scottatura terecht,en ja die hadden de tervuur die ik zo mooi vind : Elegant,Rosgevlamd !! In juni 2001 kwam ze bij ons wonen Altesse di Scottatura een hele lieve mooie hond zo mooi dat Hans en Willlmien (haar fokkers) vroegen of wij is eens met haar naar een show wilden ?

Maar ach dat waren wij allemaal niet van plan we wilden gewoon genieten van ons hondje,ze bleven aandringen : hun zouden ze showen,ach een paar keer....jaja..Nadat Altesse het een en ander gewonnen had kwam de volgende vraag : Fok is een nestje met haar ? Ik was dat écht helemaal niet van plan,maar na enige tijd nadenken en in overleg met Cor van Herp die toen al ruim 35 jaar Aire-dale terriers fokte,en mij graag met raad en daad bij wilde staan ging ik overstag voor 1 nestje dan maar gewoon zonder kennelnaam,dat in 2004 geboren werd 7 Reuen en 2 Teven,en owwww wat genoot ik daarvan !!! Toen de pups allen waren voorzien van een fijne baas, keek ik terug op een drukke maar o zo fijne tijd..en sja,toen wat het hek van de dam... De kennelnaam werd aangevraagd :” Danseur de la Rivière “ het is een franse naam omdat de vader van Altesse van franse afkomst is, de betekenis is: dansen in de rivier,en wij wonen langs de rivier de waal en daar komen de honden graag ze zijn dol op water..

Nadat de kennelnaam was aangevraagd hebben we ook een bouwvergunning aangevraagt en maar liefst 11 meter aan ons huis gezet zodat we lekker de ruimte hebben.

Onze honden leven gewoon bij ons in huis kennels hebben we niet. Elke dag ga ik kilometers met ze lopen :Heerlijk !Daarnaast gaan we naar ringtraining bij de KC-Oss om te te oefenen zodat we onze honden goed kunnen presenteren op een show.We halen de punten die nodig zijn om volgens de regels te fokken daarna zie je ons niet meer op show...Ik doe liever sport en spel bij Hondenschool Doggy Wonderland met de honden....vinden we veeel leuker !!

We hebben zeker 20 jaar gekampeerd met onze honden,daaraan is nu een einde gekomen vanwege de ziekte van mijn man. We weten sinds eind 2018 dat hij Parkinson heeft. Dat was een hele klap,maar we blijven positief. Met de medicijnen voelt hij zich wel beter maar ze verrichten geen wonderen en Parkinson gaat door. Kamperen is intensief qua bouwen en sjouwen en dat kan hij niet meer. We huren nu maar een huisje. Natuurlijk samen mét de honden.

 

Wij zijn lid van de NVBH en de BHCN en fokken met goedkeuring van de FTC. De pups worden in huis geboren en groeien daar ook op worden goed gesocialiseerd met allerlei geluiden,en gaan zodra ze met 6 weken zijn ingeend aan het riempje mee langs de straat om zoveel mogelijk indrukken op te doen. Ze worden 3x ontwormd,en ze worden gechipt door de Raad van Beheer en hebben een stamboom.In de

winter van 2009/’10 heb ik de cursus KK1 (Kynologische Kennis) met veel plezier gevolgd bij KC-shertogenbosch .

 

Een Tervuerense Herder is een prachtige hond om te zien maar zeker ook een veelzijdige hond : 2 door ons gefokte honden hebben een taak als hulphond,weer anderen doen aan sport en spel en lopen GG met de baas,het zijn erg slimme en trouwe honden  die graag een lange wandeling maken met de baas en daarbij niet van je zijde wijken,ook het bewaken van huis en haard zit er in, daarnaast is het een echte familie hond die erg graag deel uitmaakt van het gezin

.

Wij doen ons uiterste best om een zo goed mogelijke hond te fokken,qua Gezondheid Karakter en zeker ook Schoonheid

 

We fokken zo af en toe een nestje omdat we er erg van genieten,de pups zijn alleen voor serieuze baasjes!!graag maken wij vooraf kennis met de aankomende baasjes om zo een beeld te kunnen vormen waar of de pup terecht gaat komen,ook zien we de hond graag nog is terug,en vinden we het erg leuk is wat te horen of een foto te ontvangen.

LEES HIER VERDER -KLIK-